About Me

My photo

Born in Stockholm (Sweden), now live in Sapporo (Japan). Hold a Ph.D. in computer science and work with computers during the days, perform magic in a bar during the nights (and weekends, for kids). Also used to teach historical fencing back in Sweden.

Monday, August 12, 2013

Shopping, clothes


I went shopping for clothes now that the summer collection is on sale and no one is going to sell clothes that you can actually wear in this too hot country any more. I found some shorts and some t-shirts that were quite nice in two different stores selling 和柄 (wagara, "Japanese designs") things. These make you look like you are in the yakuza (Japanese mafia), my friends tell me. But I like these designs, so I wear such clothes anyway.


This cute frog looking out from behind this moon was the reason I bought this shirt

People are unlikely to believe I am in the Japanese mafia anyway, since I am blond. People will however believe I have no fashion sense, but everyone thinks so anyway, so that makes no difference.


7 comments:

 1. Jag har ingen klädsmak heller, uppenbarligen, för jag gillar dina kläder!!! :-) Jag ÄLSKAR T-shirts med tryck!! Miyuki har köpt sånt åt mig, men jag VET att hon ruskar på huvudet inombords!! :-) Supercoola shorts du köpte också! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag har numera gått över till att köpa alla mina shorts i den här typen av butiker. T-shirts finns det även andra typer av butiker som säljer roliga varianter av :-)
   Jag köpte ett par långbyxor med fejk-python-skinn också, för ett tag sedan. I ytterligare en typ av butik som mina bekanta underkänner för folk med lämplig smak :-)

   Delete
 2. Nästa gång jag kommer till Sapporo ska jag definitivt ta hjälp av dig för att hitta bra affärer!! :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, säg bara till så rekommenderar jag butiker. Jag letar ju dock mest i herrbutiker, men en del av dem har kläder för både män och kvinnor i samma stil.

   Jag har nu gått runt i bägge shortsen och ett antal av t-shirtarna och är mycket nöjd. Sitter bra, och ser kul ut på mig :-) Inte så dyrt heller.

   Delete
 3. Jag köper kill-T-shirts ibland, för jag gillar när dom är lite stora, och har riktiga ärmar och inte såna som slutar uppe vid axeln!! :-) Jag tycker du har suverän klädsmak!! :-) Säger kanske en del om min smak, men det kanske är VI som har bra smak?? Who knows!! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Den här typen av yakuza-kläder säljs inte i storlek small (vilket annars är den vanligaste storleken i Japan) men finns upp till XXXL, så de har väldigt bylsiga kläder. Fast i damavdelningen av butiken finns det nog lite mindre storlekar också.

   Jag brukar förutsätta att det är jag som har bra smak och alla andra som har fel om de tycker något annat, men mina bekanta hävdar att så är det inte. Smak är mer en majoritetsgrej, säger de :-)

   Delete
 4. "Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect" / Mark Twain

  Jag håller med!! :-)

  ReplyDelete