About Me

My photo

Born in Stockholm (Sweden), now live in Sapporo (Japan). Hold a Ph.D. in computer science and work with computers during the days, perform magic in a bar during the nights (and weekends, for kids). Also used to teach historical fencing back in Sweden.

Friday, November 15, 2013

Birthday food


My birthday is at the end of October. Last time, my birthday celebration ended up being in March, which surprised both me (who did not know it was my birthday party) and the guests (who did not know my birthday was half a year earlier). This year, I had a birthday party only two or three weeks after the actual birthday. This was also organized by completely different people than last years party.


My friend is great at cooking, which is dangerous because you end up eating too much. This time she made pizzas, and cakes.
4 comments:

 1. Åh så gott det ser ut!! :-) Varför är det sån förvirring runt din födelsedag?? :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det var väldigt gott.

   Det är inte direkt förvirring, det är bara det att mina bekanta tycker att det är för jobbigt att fira min födelsedag på min födelsedag, för de har annat roligare att göra då. Därför "firar" de den någon dag när de ändå träffas och kallar det min födelsedagsfest och bjuder in mig den dagen :-) Pragmatiskt, kan man ju tycka, men firandet känns inte riktigt lika genuint som ett firande av just mig.

   Delete
 2. Jag har förstått av Micke att japaner i gemen har ett ganska flytande förhållningssätt till födelsedagar, om det inte handla om barn! :-) Kan ju vara så att dom skulle struntad i dig helt om dom inte insett att dom måste ge barnet i dig något att glädjas åt trots allt!! ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Japaner firar ju inte födelsedagar så värst mycket, nej. Mina bekanta säger att om man jobbar i en bar och fyller år så är det OK att totalt bryta ihop på sin födelsedag, dvs bli så full att de andra hade fått mer gjort om man inte var där istället för att man är där och jobbar berusad. Och jobbar man på ett sådant ställe är det förväntat att folk man känner dyker upp och betalar en massa drinkar åt en.

   Övrigt firande verkar väl främst vara att om man har en pojkvän så kommer han att bjuda en på middag på ens födelsedag (medan herrar nog inte firas alls i allmänhet). Det förekommer att folk får presenter, och det finns "födelsedags-planer" på många restauranger där det dyker upp en tårta (som man väl oftast betalar normalt pris för, men ändå). Går man ut och äter med sina bekanta så slipper man betala på sin egen födelsedag. Det är väl ungefär på den nivån man kan hoppas firas om man har riktigt generösa bekanta :-)

   Delete