Wednesday, August 27, 2014

Birds of prey

When I was out on my lunch break, I saw a guy carrying around a huge and very cool bird. I stopped to take a photo, and he then said: "Ah, Jonas!" and took a photo of me, haha. We met at an event where I did magic. He was going around inside our (enormous) university campus with this bird to chase away the large crows we have many of.

3 comments:

  1. Jag är lite kär i japanska kråkor, faktiskt.. Älskar ljudet av dom också.. det är ju skillnad från svenska kråkor.. Men den där pippin var väldigt snygg!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Omkring där jag bor är det många restauranger så det är många korpar (är det väl snarare, även om alla säger "kråkor" här) här som är väldigt aggressiva och närgågna. Så jag tycker inte speciellt bra om kråkorna här. De sliter sönder soppåsar och sprider ut skräp på gatorna, vilket gör det lite skitigt. Det händer att de river folk i håret också, även om det inte hänt mig.

      Ljudet är rätt intressant, och de är tämligen intelligenta (kastar kastanjer framför bilar flr att få dem knäckta m.m.) så de är fascinerande på många sätt.

      Delete
  2. Ja, om dom blir alltför "familjära" så kan det ju såklart bli jobbigt..

    ReplyDelete